Nightelf – Armor (alkar- és lábszárvédők)

Ezen ruha/karakter kapcsán ahány art (és fanart) annyiféle szín, mármint ami a bőrszínt, hajszínt, ruhát és páncélt illeti (kimaradt egyáltalán valami? :D ).

Alkar- és lábszárvédők

Az egyik ilyen kérdéses pont a az alkar- és lábszárvédők színe volt. Láttam olyan képet (illetve cosplayes megvalósítást), ahol ezeknek a színe inkább hasonlított arany színre, míg más képeken inkább ezüstnek tűnt.

Alkarvédő

Lábszárvédő

Egy darabig nem tudtam eldönteni melyik legyen a képek alapján, de aztán végül a saját ízlésemre bíztam a dolgot. Egy nightelfhez szerintem az ezüst szín jobban illik, ezért csináltam egy próbafestést, ami jól mutatott, szóval maradt ez a verzió.

Az alkarvédők és a lábszárvédők – minimális különbségekkel – ugyanúgy készültek, ezért nem választom őket külön.

Minták

Mint minden más, ez is az alap mintájának kikísérletezésével kezdődött. Egy papírra felskicceltem a referenciakép alapján, hogy szerintem hogyan is kellene kinéznie a daraboknak, majd formára és saját méretre igazítottam a mintákat. Ez persze nem megy elsőre, általában legalább 3-4 minta a kukában landol (mindenféle átszabogatás, vagdosás után), mire véglegesedik hogyan is fog kinézni.

Számomra egyébként mindig ez a legnehezebb lépés… ha az alapminta megszületik, utána már sokkal könnyebben és gördülékenyebben megy minden, és utána már sokkal jobban élvezem az egészet.

A mintakészítést nem csak én unom általában. :D

2. Az alap és a részletek kialakítása

Következő lépésként – a minták alapján – dekorgumiból kivágtam és elkészítettem az alapokat, kicsit megmelegítettem, rácsavartam egy papírhengerre, majd hagytam lehűlni.

Ezután újra elővettem a mintákat, és megterveztem a részleteket. Ami nem látszott jól az elsődleges referenciaképen, azt kiegészítettem más képekről, vagy saját ízlés szerint (amennyiben egyik képen sem volt jól kivehető az adott rész).

3. Festés

Mielőtt tovább léptem volna, az egészet lefújtam egy másik színnel, mint a végleges (lényegében maga a szín mindegy, amíg nem valami olyan, amit utána nehéz fedni. Nekem éppen fehérem volt itthon, ami még Kos-Mos-ból maradt). Ezzel spórolok valamennyit az ezüst festékkel, mert nem kell annyi réteget felvinni, így legalább van némi haszna a régi megmaradt festékeknek is.
Az alap fehér szín után jöhetett az ezüst.

Először az egészet lefújtam egy világosabb ezüstre, majd a mélyebben fekvő részeket átkentem egy szürkésebb ezüsttel, végül felkerültek a sötétebb árnyalatok is (bár ezt már csak a legvégén csináltam, a rögzítések kialakítása után).

4. Rögzítések

A legutolsó lépések egyike a rögzítések kialakítása volt (ezeket nem akartam addig felpakolni, amíg nem voltam túl a „festékszórásos” részen, egyszerűbb volt így, mint maszkolással vesződni).
Mivel barna színű műbőröm nem volt éppen kéznél, ezért a változatosság kedvéért a kis fémkarikákat tartó pántokat is dekorgumiból alakítottam ki.

Valamiért itt elég furák a színek, de végülis mindegy, úgysem az itt a lényeg :)

5. Megjegyzések

Technikai szempontból az egyetlen különbség az alkar- és lábszárvédők között, egy áttetsző lamináló lap darabja, amit a lábszárvédő alá ragasztottam be.
Ennek két szerepe van: tartást ad a középtájon található spirál alakú részeknek. Ezt meg lehetett volna oldani másképpen is, de volt még egy dolog, amit figyelembe kellett venni. A lábszárvédők – akárcsak az alkarvédők – két ponton rögzíthetők. A lábszárvédők esetében a felső rögzítési pont pedig a spirál alakú motívum oldalához esik. Ez azonban azt jelenti, hogy amikor a felcsatolásnál a pántok egy bizonyos mértékig meghúzzák hátrafelé a lábszárvédő oldalát, ez a spirálos rész „kifordult” volna. Tehát mindenképpen kellett neki egy bizonyos stabilitást adni.

Alább látszik hogyan néztek ki az alkar- és lábszárvédők az alapozófestés és a közepes ezüst után (ennél egyébként „ezüstösebb ezüst” színük van teljes nappali megvilágításban, ez a kép félig borult időben készült, ezért helyenként árnyékos).

A végeredménnyel meg vagyok elégedve, tetszik (a kedvencem az alkarvédő lett). :)
Az elkészítésük kényelmes volt, a rögzítések stabilak, jól tartanak.

Ezen a képen még hiányzik pár részlet és árnyalás, amit még később adtam hozzá, a 100%-os végleges darabokról szerintem majd a végén még töltök fel képet, de most megint beborult, a gépen meg nem viseli túl jól az ilyen fényviszonyokat.

Alkar- és lábszárvédő WIP ~90%

Folyt. köv. – amint lesz újra egy kis időm – a vállvértekkel.

_____________________________________________________________________________________