Mondocon 2011 Tavasz

Kicsit megkésve, de csak sikerült öszehoznom valami mini-beszámolót. ^^

Bár nem minden úgy alakult, ahogy eredetileg terveztem, szerintem ez egy jó con volt, legalábbis én jól éreztem magam. :)

Szombat

Ezen a napon a Lineage 2 elf verziós nightmare robe-ot vittem, ami szerintem szépen sikerült, kivételesen minden részével meg voltam elégedve. Nagyon szeretem ezt a vörös-fehér színkombinációt az arany díszítésekkel.
Csak éppen rajtam nem állt annyira jól ^^;;; Legalább is szerintem… még mindig fogynom kéne kicsit… ;_;
Az Infinity Staff-al szintén meg voltam elégedve, szép lett a formája, és sikerült jól eltalálni a színét is, amitől fémes-arany jellege lett (először féltem, hogy túl sárga, vagy túl fakó lesz). Egyedül a mérete volt valamivel kisebb, mint lennie kellett volna, de már nem volt kedvem másodszorra is nekifutni. Mint a helyszínen kiderült, a ledek, amiket otthonról hoztam, elég régiek voltak már, így nem bírták sokáig, legközelebbre már „frisset” rakok bele.
Amit nagyon szeretek ebben a ruhában, hogy gyorsan felvehető, kényelmes viselni, minden szépen a helyén maradt (leszámítva pár pici követ a ruha ujjának rácspontjairól, amiket valahogy elhagytam, de van belőle pótlás elég).

Sajnos nincs most túl sok képem erről a ruháról, szombaton a tömeg is hatalmas volt, így szinte egy talpalatnyi szabad zöld övezetet sem találtunk. A fotókat majd pótolom külön valamikor, helyszín ötlet már van. :)


Photo: Csepi

Vasárnap

Vasárnap eredetileg a Queen’s Blade-es elfet (Alleyne) szerettem volna kivinni, de mivel sikeresen elszúrtam pár dolgot, úgy döntöttem nem stresszelem magam azzal, hogy próbálom rekord idő alatt újra legyártani azt amit elrontottam, plusz még a hiányzó részeket is elkészíteni.
Inkább befejezem nyugodtan, stressz nélkül, aztán jöhet a tervezett Queen’s Blade fotózás Saloméval és Janet Asukával. ^^
Ettől függetlenül szerettem volna valami változatosságot a vasárnapi napra, ezért előszedtem a WoW-os Blood Elf ruhámat és páncélomat, gyártottam hozzá egy toppot a mellvért helyett, amiben tudok mozogni is (tekintve, hogy abba a mellvértbe nem lehet ülni, ami konferálásnál, meg úgy egyébként is hátrány, főleg miután 50-szer végigrohantad a Hungexpo-t ilyen-olyan ügyek kapcsán ^^;;; ). Szóval így félig original, félig wallpaper verzió lett belőle.
Ennek örömére a szombati meleggel szemben aznap szét lehetett fagyni, és ez nem csak a szervezetemre volt kihatással (1 hétig tartó megfázás és betegen fetrengés, pont a Kos-Mos fotózás előtt *sóhaj*), de a fotókra is rányomta a bélyegét (ergo amikor szét vagy fagyva, se mosolyogni nem tudsz – vagy csak erőltetettem – se bármilyen normális fejet vágni… ).
Ettől eltekintve ez a nap sem volt rossz, csak kár hogy kevesebben voltunk :(


Photo: Dunkleengel

Egyebek :)

A con nagyobbik része a szokásos programmal telt, konferálás, zsűrizés, konferálás, eredményhirdetés, stb.. Mindkét napon volt 1-1 interjú is, ezek közül a vasárnapi az udvaron készült, így szerintem a felvételen is lehet majd hallani a fogam vacogását ^^;


Photo: Benji

A két nap alatt igyekeztem minden ismerőssel beszélgetni akivel összefutottam, jó volt újra látni mindenkit. Illetve sikerült megismernem sok új embert is. Sokat beszélgettem a két nap alatt a román csoporttal is, ami jó hangulatban telt, sok tapasztalatcserével.
Neveket most inkább nem emelnék ki külön, mert biztos lenne, akit kifelejtenék. Örültem mindenkinek, akivel tudtam váltani néhány szót, és remélem nagyrészt mindenki jól érezte magát. ^^

Na de igazándiból senki nem szeretnék untatni mérföldes dolgokkal.
Szeretnék utólag is gratulálni minden nyertesnek és jelöltnek, de azoknak is, akik esetleg most nem nyertek semmit, mert ettől függetlenül minden visszatérő cosplayesnél conról conra látszik a fejlődés. :)