2010-es összefoglaló I. – cosplayek

A 2010-es év volt talán a legmozgalmasabb évem cosplay terén, mind a cosplayek száma, mind egyéb események tekintetében.
Azt hiszem érdemes két részre bontani a dolgokat – mivel senkit nem szeretnék halálra untatni kilóméter hosszú bejegyzésekkel -, magukra a 2010-es évi cosplayekre, és az egyéb eseményekre.

COSPLAYEK 2010-BEN:

Most csak az újakra térek ki, az előző években készített, de újra felvett cosplayek kimaradnak.
__________________________________________________________________________________

Kirin (armor) – Monster Hunter

Az év elején elkészült végre a Kirin, ami a mai napig a kedvenc cosplay-em. Kényelmes viselni, le tudok ülni benne, és azt hiszem az egyetlen cosplay, ami úgy igazán maradéktalanul jól áll (ruha, frizura, stb.) ^^; Összesen 4 fegyver és egy pajzs készült hozzá a nyár elején, amivel saját magamnál döntöttem rekordot az egy karakterhez tartozó cp kiegészítők kapcsán.
Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam rá, és ezen cosplay kapcsán kaptam az első showcase-emet a cosplay.com-on.
__________________________________________________________________________________

ChamCham – Samurai Shodown II.

Nem sokkal a pécsi nyári con előtt derült ki hogy mégis el tudok menni rá, ezért szerettem volna valami viszonylag gyorsan elkészíthető cosplay-t. ChamCham tökéletesen megfelelt, aranyos, ráadásul mindig is akartam valami “safari theme” jellegűt. :) Szórakozásból neveztem be vele a versenyre, mert nagyon ritkán van alkalmam craftos bevonulás-félére, ezért gondoltam kihasználom.
__________________________________________________________________________________

Vanille – Final Fantasy XIII

Az őszi Mondocon-ra készült. Mivel ez időtájban még javában dolgoztam KOS-MOS-on, ezért szerettem volna egy olyan karaktert választani, akivel viszonylag gyorsan el tudok készülni. Vanillét egyrészt már korábban is megkaptam mint javaslatot, másrészt éppen megvolt itthon minden anyag hozzá, tehát még plusz bevásárlókörutat sem jelentett igazán. Bár végül kicsit több munka volt vele mint számoltam, belefért az időbe. Van részemről azért némi bizonytalanság is a dologban, mai napig úgy vagyok vele hogy nem állt valamiért jól nekem ez a karakter. Ennek ellenére jó lenne egyszer Raffiékkal csoportban viselni, egy FFXIII-as fotózáson mondjuk. :)
__________________________________________________________________________________

KOS-MOS (ver1.) – Xenosaga

KOS-MOS ver.1-es ruhája végül elkészült az Eurocosplay-re, akárcsak a fegyverei. Nagy bánatom hogy az angliai út során össze is törték nagy részét… ez végleg negatív nyomot hagyott bennem (hiszen lényegében 6-7 hónap munkája ment részben tönkre 3 nap alatt – amíg úton voltak a fegyverek), és talán pont emiatt még nem nagyon mertem megnézni még őket a hazaérkezés után (kb. 6 héttel a con után kaptam vissza őket).
Maga a karakter egyike az abszolút kedvenceimnek, bár néhány részletet ki fogok cserélni ill. fel fogok javítani. Néhány már meg is valósult, illetve éppen folyamatban van.
Ha minden javítanivaló kész, akkor jöhet a fotózás, amit már nagyon régóta szerettem volna, és most végre megtaláltam hozzá az álom helyszínt is. Már csak a bejutás és az engedély kérdéses…
__________________________________________________________________________________

Blood Elf – World of Warcraft

Nagyjából a fent említett ruhákkal terveztem zárni az évet, azonban úgy alakult, hogy mégis lett egy ötödik. Történt ugyanis, hogy szekrényt cseréltünk a szobámban, és emiatt mindent ki kellett üríteni, sok-sok dolog került elő (és tűnt el örökre ^^; ). Így akadt a kezembe egy kb. másfél évvel ezelőtti mellvért, amit még az akkori WoW Westendes nyitóbulira szándékoztam elkészíteni. Aztán mivel mégsem mentem el, a félkésznek sem nevezhető darabot feldobtam egy polcra, ahol azóta is pihent. Kicsit megsajnáltam, ezért leültem vele és megnéztem mit tudok kihozni belőle. Így született meg a páncél, és ezzel részben meg is volt az animekarácsonyos cosplay.
__________________________________________________________________________________

Mint a fenti képecskékből látható, sikerült végre erőt vennem magamon, és frissítenem az „eddigi cosplayek” oldalt, amivel már igencsak el voltam maradva. LINK

Cosplay-ből akadt tehát bőven 2010-ben, főleg magamhoz képest, mivel álltalában örülök ha 2-3 cosplay belefér évente. Igazándiból meglepett, mikor összeírás után visszanéztem a listát, valahogy nem tűnt ennyinek. ^^;
Talán azért alakult most így, mert 2 egyszerűbb karakter is van köztük, illetve mivel a Kirin-en már 2009 végén elkezdtem dolgozni, így egy része készen volt már. De ha a 2011-es évet hasonlóan tudom alakítani (nem mennyiség, hanem minőség terén), akkor már örülni fogok.