Animekarácsony 2010

Azt hiszem némileg rövidre fogom a beszámolót, de nem azért mert ne lett volna pozitív a rendezvény, csupán némi lustaság részemről ^^;

Hol is kezdjem… Reggel 7-re értünk a helyszínre (hajnali 5 órai ébresztő ;_; ), ahol még javában tartott az előző társaság cuccainak kipakolása (ez okozta a csúszást végül). Egy céges buli volt előttünk, és mint kiderült, anyukámék cégének a karácsonyi bulija volt ott… Kicsi a világ.
Megkűzdöttünk a helyszín felépítésével meg egyebekkel, és a fennmaradó kis időben elmentem bejárni az épületet. Nekem személy szerint nagyon bejött a sok híddal és átjáróval, mint egy nagy játszótér. :D

A Blood elf cosplayemmel sikerült végül időben elkészülni, és végül egészen jól bírta a gyűrődést. Annak ellenére hogy a mellvért le akarta dobni a festéket… Bár ez az előző napokban már feltűnt, úgy döntöttem lehúzom vele a cont így, aztán majd utána egy másfajta – kissé „rugalmasabb” – festékkel újra lefestem.
Azt hiszem ez volt életem leggyorsabban összerakott cosplaye, mindössze 3 hét alatt készült el. A paróka és a fülek (a fülek kapcsán… TUDOM, beismerem, igazatok volt xD ) már megvoltak korábbról, így ezzel nem volt probléma.
A vállvértek rögzítése jól sikerült, jól tartották magukat, és egyszer sem akartak leesni. Az alkarvédőkhöz késve érkezett meg a zöld kő, amit eredetileg szerettem volna bele, így helyettesítettem mással, de ha egyszer úgy adódna, hogy újra fel szeretném venni ezt a páncélt, akkor majd kicserélem őket.

Összefoglalva, ezek voltak tehát a páncél kész darabjai:

Mellvért

Vállvért:

Alkarvédők (ezekről sajnos nincs előre fotózott képem):

Kard és öv (ezek sajnos a képeken nem jönnek ki ennyire szépen):

Maga a con egyébként jó volt, most inkább a cosplayversenyen kívüli programokat konferáltam, illetve a megnyitót tartottuk Rajmonddal.

A cosplayversenyen most rendhagyó módon az asztalnál zsűriztem, ami külön művészet volt, tekintve hogy a mellvért nem nagyon támogatja az ülő tevékenységet, de MEGCSINÁLTAM :D

És persze a „kötelező” közös fotózások :)









A látogatók közül sokan felismerték a cosplay-t, annak ellenére, hogy nem ingame set-ről volt szó, hanem egy wallpaperen látható art-ról. A nem-animés látogatók eleinte kicsit bizonytalanabbak voltak, valószínűleg kissé szokatlan volt számukra a cosplay mint jelenség, de később felbátorodtak, és a végén egészen sokan kértek közös fotókat.

Leszámítva a fagyoskodást, én nagyon jól éreztem magam, még úgy is hogy a nap végén egyszer leestem a lépcsőn ^^;

És a legvégére még egy Animax-os kép :)