FFXIII – Vanille

Mondocon – Vanille (Final Fantasy XIII)

Mint már korábban írtam, semmi hűdenagy dolgot nem terveztem erre a conra, tekintve hogy más cosplayen dolgozok éppen, így nem akartam túlságosan megosztani az időmet.
Vanillébe ezért most nem fektettem hosszú heteket, és nagyrészt az itthon lévő maradékokból raktam össze, de ettől függetlenül azért úgy voltam vele hogy megérdemel egy rövidebb bejegyzést.

Vanille elég rövid idő alatt készült, szerencsére az anyagok közül minden megvolt itthon (leszámítva a szőrmét). A gyöngyöket neten rendeltem be, délutánonként fűzögettem amit kellett. Egyedül a láncok rögzítése volt kissé macerás, de végül minden a helyére került, nem kellett odavarrni a ruhához, nem csúsztak le, stb.

A szoknya anyagát egy délután alatt megfestettem. Színátmenetet szerettem volna, ezért napsárga anyaghoz élénk narancs – por alapú, vízben feloldandó – ruhafestéket fettem. Festés előtt végeztem egy próbát, hogy az anyag mennyire szívja a vizet (és ezáltal a festéket), ebből láttam hogy mennyire szabad belelógatnom az anyagot a festékes vízbe. Miután ez megvolt, mehetett élesben is a dolog, a helyszíne a fürdőkád volt. A festéket egy kisebb lábosban oldottam fel, majd az anyagot egy hurkába kötve félig belelógattam, majd a másik végén egy madzaggal felkötöttem az egyik csőre. Hagytam egy ideig ázni, majd kiöblítettem langyos vízzel (a festék csomagolásának a hátoldalán írják mit-hogyan-meddig, stb.). Utána kivittem az udvarra az egészet, és csipeszekkel felcsíptettem az első alkalmasnak tűnő helyre. Itt még nem volt annyira színátmenetes az anyag, élesen elvált a sárga és a narancs rész. Kivittem a maradék festéket, majd egy szivaccsal enyhén átdörzsöltem a két szín találkozásánál egy sávot, ezzel kialakítva az átmenetet. Utána már csak hagyni kellett megszáradni, és lehetett is szabdalni.

Itt a képen az anyag még sávokban vizes, ezért tűnik olyan élesen elkülönülőnek a színátmenet.

Teljes száradás és összevarrás után:

Ezen a képen látszik a rózsaszín kendő és az öv is, amit végül én csináltam hozzá, mivel nem nagyon találtam hasonló övet amit átalakíthattam volna (meg mondjuk nem is nagyon volt időm keresni). Ezért vettem egy A4-es dekorgumit olyan színben mint az eredeti öv, és abból raktam össze. A kendőhöz pedig félbevágtam egy régebbi színátmenetes sálamat. Egyszóval ezekkel most nem vacakoltam túl sokat.

A gyöngyfűzős részről a szokásos pepecselős munka.
A mell alatt és felett futó 3 sorhoz vettem pár zacskónyi fekete és fehér lencsés gyöngyöt (meglepő hogy ezeket aranyárban mérik…), ezek közé átlátszó piciket fűztem. Mivel úgy nézett ki a dolog, hogy nem lesz elég a fekete és fehér gyöngy, ezért raktam hozzá pár itthon heverő ezüst színű műanyag hengeres gyöngyöt, meg néhány színeset. Ezek „placeholder”-ként is jól funkcionáltak, és feldobták kicsit a sort. A medvekarmokat levegőn száradó gyurmából csináltam.

Az alap 3 sor – az alsóra kerültek a végén a kis lógók

Mindhárom sor végét egy-egy hurokkal zártam, ezek segítségével lehetett rögzíteni az egészet hátul. Ezután már csak a kis lógókat kellett megfűzni és rárakni.

A függőlegesen futó három sorhoz szétszedtem pár fanyakláncot, és azoknak a színeit kevertem ill. fűztem újra. A színeket ezüst köztes műanyag gyönggyel választottam el. Itt gumit használtam alapnak rugalmas damil helyett, mert itt lehetett a legjobban tartani attól, hogy a hajladozás-nyújtózás-forgolódás-akármi közben esetleg elszakad a gyöngysor.
A gumi jól megállta a helyét, szabadon mozoghattam, nem kellett figyelnem arra nehogy elszakítsam.

A nyakláncok közül egy egyik tulajdonképpen egy kábel (először fogalmam sem volt hogyan kreáljak hasonlót, végül a munkahelyemen kaptam az ötletet :D), arra van rátekerve két megfestett bőrszál.

Utolsóként a szoknyánál lévő sorok maradtak, azt szintén maradékokból dobtam össze.

A kis táska a Kirin maradékaiból készült, és végre volt valamim amibe belefért a mobilom ^^;
Maga a cipő kb. 500 Ft volt, anyukám szerezte az ácsi használt-cuccos piacról. : D Igaz inkább barna mint sárga, de nekem tökéletesen megfelelt. Főleg mivel az egyetlen cipő amit találtam és 100%-ra olyan volt mint Vanille cipője, az olyan 8-10 ezerbe került volna. Feliciából maradt egy kis fehér műszőrme, az került a peremére.
A karkötőket sikerült viszonylag olcsón beszereznem, bár egy részét elosztogattam conon az ismerősöknek :D
__________________

Talán majd ha lesz egy kis felesleges időm, akkor újra előkapom és befejezem a részleteket amikre sajnos már nem maradt időm. Amit viszont nagyon szeretek ebben a cosplayben, azok a vidám, tarka színek és a trópusi jelleg.
Ahhoz képest milyen rövid idő alatt készült az egész, és hogy nem tartottam magam 100%-ig az eredeti arton látható színekhez (pl. a gyöngysoroknál), nem is lett olyan rossz, bár nem bántam volna ha a hőmérséklet pár fokkal magasabb ^^;;;